Vet du egentlig hvem du snakker med når du chatter med noen på nettet?
Monday, October 28, 2013 at 06:13PM
Grete Kvalheim

Redd Barna HJEM

Redd Barna har en veldig flott side med informasjon om overgrep som skjer via eller på nettet!

Det kan skje gjennom skriftlige meldinger i en mail eller SMS med innhold som er mobbing, sjikane eller pornografi. Det kan skje ved at en person lokker en annen til å vise seg naken på chat, eller til å sende nakenbilder i en mail, på Facebook eller i Snapshot. Og det kan skje ved at en overgriper utgir seg for å være en annen enn han er, og lokker ungdommene til å møtes for å ha sex.

På Redd Barnas nettside kan du blant annet lese om følgende temaer
- Stripping og posering foran webkamera
- Seksuelle overgrep som følge av et nettmøte
- Blotting på nettet
- Salg og bytte av seksuelle tjenester

Gå inn her, og les og lær! www.reddbarna.no

Har du opplevd overgrep eller noe ubehagelig på nettet? Ikke gå alene med alle tankene. Ta kontakt med en voksen person som du stoler på, for eksempel helsesøster eller læreren din.

Du kan ringe Alarmtelefonen på 116 111. Dette er en gratis nødtelefon for barn og unge. Der møter du voksne mennesker som forstår hvordan du har det, og som bryr seg om at du får det bedre. I ukedager er den åpen fra kl. 15:00 om ettermiddagene og til kl. 08:00 neste morgen. I helgene er den åpen hele døgnet.
 
Du kan også ringe hvis du tror noen andre har det vanskelig. Se http://www.116111.no/  
 
Det er straffbart å avtale møte med barn under 16 år for å begå et seksuelt overgrep. Dette kalles barnelokking eller grooming. På nettet gjelder de samme lover og regler som ellers i samfunnet. På Slettmeg.no finner du en oversikt over hva som typisk er straffbart. Se http://www.slettmeg.no/600-Straffbart-pa-Internett
 
 
 
Article originally appeared on taansvar (http://www.taansvar.no/).
See website for complete article licensing information.