Bortføring av barn. Alle foreldres verste mareritt
Tuesday, October 2, 2012 at 03:29PM
Grete Kvalheim

 De mer enn ti mulige bortføringsforsøkene de siste ukene har ført til mye engstelse blant både barn, ungdom og foreldre. Alle tenker på Sigrid-saken som ligger som et dystert bakteppe i bevisstheten vår.

Mediedekningen har vært enorm, noe som kan ha bidradd til økt frykt.

Like før skolestart opplevde en sjuåring i Sandnes å bli skremt da en fremmed mann vinket ham til seg utenfor en butikk. Saken ble hausset opp i mediene, og guttens skole rykket ut med advarsel. Det viste seg å være en misforståelse. Mannen hadde vinket til seg sine egne barn for å få dem inn i bilen. Saken ble oppklart fort, men hadde rukket å spre en del frykt. Da blir det også vanskelig å snakke med barn uten at de blir veldig redde, sier etterforskningsleder Magnar Hetland ved Sandnes politistasjon.

En slik eskalering i forsøk på bortføring av barn og unge som vi har hatt de siste par ukene fører forståelig nok til at mange blir engstelige. Da er det viktig at vi snakker om det som har skjedd. Foreldre må snakke med barna sine om hva de skal gjøre hvis det oppstår en utrygg situasjon. Lærerne må ta det opp i klassen. Ungdom må snakke om det seg imellom, og store ungdommer kan snakke med småsøsken.

Plutselig er den nysgjerrige nabokjerringa viktig like vel! Vi må alle følge med på fremmede biler i nabolaget.

Observerer du noe som du synes er uvanlig eller unormalt, ring og tips politiet på 02800.

 

 

Article originally appeared on taansvar (http://www.taansvar.no/).
See website for complete article licensing information.